<Macro: (,)>

Allerød-borgernes fritidsliv i fokus i nyt udvalg

14. mar 2022, 11:15

Allerød-borgernes interesse for fritidsliv har aldrig været større. Et nyt udvalg skal varetage borgernes behov for et godt, spændende og aktivt fritidsliv.

Allerød-borgernes interesse for fritidsliv har aldrig været større. Med corona i bakspejlet, har erfaringerne vist, at vi alle har brug for et aktivt fritidsliv - og at vi samtidig kan tænke i andre og mere kreative måder at gøre det på. Et nyt udvalg skal på samme måde varetage borgernes behov for et godt, spændende og aktivt fritidsliv.

Fritidsnævn bliver til Folkeoplysningsudvalg

John Nørskov Hansen er kendt i fritids- og foreningskredse i Allerød. Med et cv der både indeholder poster som formand for Lokalhistorisk Forening og Arkiv (LAFAK), initiativtager bag Dæmpegårds Venner og som ildsjæl for fritidsområdet i Allerød Kommune, er han en mand, der om nogen har styr på Allerøds DNA inden for fritidslivet.

Nu kan John Nørskov Hansen også føje en post som formand for Allerød Kommunes nye Folkeoplysningsudvalg til cv’et. Folkeoplysningsudvalget er det tidligere Fritidsnævn, og Nørskov Hansen er, sammen med resten af udvalget, klar til at smøge ærmerne op for Allerød-borgernes fritidsliv:

”Jeg glæder mig til at mødes med mine ligesindede ildsjæle for at få drøftet de overordnede rammer for vores arbejde de næste fire år. Det er særligt vigtigt for mig, at Folkeoplysningsudvalget er synlige og udadvendte, har et godt internt samarbejde og ikke mindst et afklaret og konstruktivt samarbejde med Kommunens Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalg.

Samarbejde på tværs en hjørnesten

Merete Them Kjølholm, der er formand for Kultur-, Idræts- og Firtidsudvalget i Allerød Kommune glæder sig over, at Folkeoplysningsudvalget nu er sammensat og siger:

”Jeg er overbevist om, at vi får et rigtigt godt samarbejde og med den nye politik for kultur, idræt og fritid i kommunen har vi også det rigtige afsæt for at tage fat. Her står samarbejde på tværs som ét af hjørnestenene for at lykkes med at udvikle området, siger Merete Them Kjølholm og fortsætter:

”Jeg ser meget frem til samarbejdet i og med Folkeoplysningsudvalget der har en meget vigtig rolle i at understøtte vores politiske arbejde og hjælpe med at udmønte Kommunens nye Politik for Kultur, Idræt og Fritid. Udvalget står stærkt med repræsentanter fra både det organiserede kultur-, idræts-, og fritidsområde og fra det selvorganiserede”.

Flere projekter at tage fat på

John Nørskov Hansen siger, at det er helt centralt for Folkeoplysningsudvalget at være i tæt dialog med foreninger og aftenskoler omkring udvikling af aktiviteter og faciliteter. Projekter er der masser af, siger han:

”Vi har jo Allerød På X og Tværs, Aktiv Fritid, Allerød Folkemøde og hyldest af fritidsområdet i form at en prisuddeling som faste tilbagevendende begivenheder i Allerød. Det bliver nogle spændende projekter, hvor vi i Folkeoplysningsudvalget får mulighed for at sætte vores præg”, slutter han.


Medlemmer af det nye folkeoplysningsudvalg

Område

Medlem

Formand

John Nørskov Hansen

Kultur-, Idræt- og Fritidsudvalget (KIFU)

Merete Them Kjølholm

Børne- og Skoleudvalget (BSU)

Vibeke Højberg

Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget (SBU)

Bettina Løgager

Aftenskoleområdet

Lisa Dahl

Spejderområdet

Torben Olesen

Interesse- og mærkesagområdet

Alice Silkjær

Idrætsområdet

Stig Albeck

Brugerråd

Steen Hagstrøm

Kulturområdet

Soldis Sigurdardottir

Det selvorganiserede kultur-, Idræts- og fritidsliv

Jacob Beer